Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozvrh

 

downloads23.jpg

Na všechny lekce je nutná rezervace u Lenky Adamičkové 727 957 495 nebo dolezalovalenka@centrum.cz nebo přímo u lektorky, který je uveden níže v popisu lekce.

snimek-obrazovky-2024-03-11-131408.png

 

CENÍK

Skupinové lekce (kurzy) DOSPĚLÍ 60 min:

200 Kč/ jednotlivá lekce, 180 Kč/h formou kurzovného

Skupinové lekce (kroužky) DĚTI:

150 Kč/ jednotlivá lekce, 135 Kč/h formou kurzovného

Cvičení pro nejmenší s herničkou (45 min. organizovaný program, 75 min možnost využití velké tělocvičny a dětského koutku)

240 Kč/120 minut formou kurzovného

Individuální a soukromé lekce zdravotního cvičení, pod vedením Lenky Adamičkové:

dospělí cca 60 min - 850 Kč, 2 - 3 osoby cca 60 min - 1 000 Kč, děti cca 45 min - 450 Kč

 

PODROBNĚJŠÍ POPIS KURZŮ:

 

Pohádkové tanečkytanecky-pohadkove.jpg

Díky dívčímu kolektivu máme prostor hrát si na princezny. Zpravidla chodí holčičky na lekce oblečené jako na princeznovský bál a v tomto duchu se nese celý kurz. Nesmí chybět melodie z pohádky Ledové království nebo Na vlásku. Rády tančíme také na písně z českých pohádek. Hravou formou se učíme koordinaci a rytmiku.

lektorka Lucie Poláková, přímý kontakt 737 507 526, sinka@seznam.cz

Pohybové hry pro zdravá záda

Na kroužku se hravou formou věnujeme zdravotnímu cvičení, protažení s prvky dětské jógy, cvičení chodidel, ale také kondičnímu tréninku. Děti se mohou těšit na kruhový trénink, opičí dráhy a různé hry. Kroužek je vhodný pro všechny děti a obzvláště pak pro malé sportovce, kteří potřebují kompenzovat jednostrannou zátěž a nebo pro děti s vadným držením těla, plochými nohami a podobně.

lektorka úterních lekcí Michala Klapalová, přímý kontakt:

lektorka čtvrteční lekce Lenka Adamičková, přímý kontakt: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Míčové hry

Tento kroužek je určen všem dětem, kteří mají rádi míč a kolektivní hry. Na rozdíl od klasických tréninků fotbalu, házené, basketbalu a dalších míčových her na tomto kroužku není důležitý výkon a výsledky, ale na prvním místě je radost z pohybu a všestrannost. Kromě toho, že si děti vyzkouší různé míčové hry je součástí vždy cca 15 minut zdravotního cvičení (samozřejmě hravou formou).

lektorka Lenka Adamičková, přímý kontakt: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Cvičení pro nejmenší s herničkou

V malém kolektivu (max. 6 dětí v kurzu) se snažíme hravou formou zdokonalovat pohybové dovednosti ve věkové kategorii cca 1,5 – 3 roky. Děti do aktivit nenutíme, ale motivujeme a povzbuzujeme formou říkanek, pohybových her a také využíváme velké množství cvičebních pomůcek (balanční kladiny, padák, prolézačky, míče a další). Součástí je vždy bosý chodníček, který podporuje zdravý vývoj nohy. Po skončení lekce (45 min) mají maminky a především děti možnost využít kavárnu s herničkou, ale také velkou tělocvičnu, kde jsou k dispozici různé pomůcky nebo i odrážedla.

lektorka Marie Kroupová a Lenka Adamičková, rezervace u Lenky: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Posilování středu těla

Jak už z názvu vyplývá, tak na tomto kurzu budeme především posilovat. Cílem bude zpevnit střed těla (břicho, záda, hýždě…). Aby bylo posilování efektní, tak nebude chybět ani protažení svalů s tendencí ke zkrácení, které mohou v důsledku negativně ovlivnit držení těla a zapojení právě oblasti, kterou chceme posílit. Využíváme cvičebních pomůcek válce, gumičky, činky, míče a jiné.

Více informací o kurzu  zde

Lektorka Lenka Adamičková, přímý kontakt: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

fascie.jpg Fasciální protažení a posilování středu těla

Lekce je vhodná pro všechny, kteří chtějí probudit a rozpohybovat své fascie. Nevíte, co to vlastně fascie jsou? Jde o pojivovou tkáň, která „obaluje“ každý sval a když není dostatečně pružná, může negativně ovlivňovat (dostávat do napětí) svaly. Více informací o fasciích a proč s nimi pracujeme zdeNa lekci budeme uvolňovat napětí masážním válcem, masážními míčky a pak pomocí jednoduchých kombinací „roztančíme“ naše fascie. V druhé části lekce se věnujeme posilování.

Lektorka Lenka Adamičková, přímý kontakt: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Jóga zdravě s Veronikou

Jóga zdravě - lekce jógy vycházející z fyziologického nastavení každého jednotlivého člověka. Pomocí jógy se učíme správnému dechovému stereotypu a vnímání svého těla. Uvolňujeme stažené, posilujeme povolené, relaxujeme. To vše díky propojení jógy a zdravého cvičení. Na začátku lekcí používáme míčky, overbally, válce i jiné pomůcky k uvolnění nebo aktivaci jednotlivých částí našeho těla, abychom mohli následně lépe splynout s jógovými ásanami.

Lektorka Veronika Nezbedová, přímý kontakt: 605 747 136, nezbedova.joga@gmail.com

Jóga podle rytmu roku s Dominikou

Každá lekce je unikátní a vždy odráží potřeby posílení jednotlivých orgánů a částí těla podle pentagramu tradiční čínské medicíny. Zaměřujeme se převážně na klidné prodýchávání jednotlivých pozic. Lekce jsou obohaceny prvky cvičení Feldenkrais, mindfulness a jógové terapie. Cvičení je tedy vhodné jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.

Lektorka Dominika Potužáková, přímý kontakt:

Kruhový trénink a kondiční cvičení

Většina lekcí pro dospělé se na Dařboži nese v klidnějším tempu a proto jsme do rozvrhu zařadili i lekci kruhové a kondičního tréninku, aby si přišli na své i ti, co se mají chuť více zapotit. Na těchto lekcích se hodně využívají balanční pomůcky, míče, válce, stepy, ale také pracujeme s vahou vlastního těla.

Lektorka Renata Novotná, rezervace u Lenky Adamičkové: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz


 

Kromě pravidelných lekcí je vypsáno několik jednorázových prodloužených lekcí nebo workshopy