Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozvrh

 

downloads23.jpg

Na všechny lekce je nutná rezervace u Lenky Adamičkové 727 957 495 nebo dolezalovalenka@centrum.cz nebo přímo u lektorky, který je uveden níže v popisu lekce.

V OBDOBÍ ČERVEN - ČERVENEC JSOU VYPISOVÁNY LETNÍ LEKCE A ZKUŠEBNÍ HODINY KROUŽKŮ VŽDY TÝDEN DOPŘEDU, DLE POČASÍ (KDYŽ JE VEDRO, NECVIČÍME smiley) UŽ NYNÍ SI ALE MŮŽETE REZEROVAT MÍSTO NA ZÁŘÍ:

rozvrh_podzim_2024.png

rezervovat místo si můžete zde: https://sk-darboz.isportsystem.cz/

V rezervačním systému se registrujte a poté v kalendáři přejděte na týden od 16. září, kdy kroužky a kurzy začínají a tam si můžete své místo rezervovat. Pokud máte zájem jen o zkušební lekci, piště na 727 957 495 nebo skdarboz@email.cz a budete o termínu přednostně informování.

 

CENÍK

Skupinové lekce (kurzy) DOSPĚLÍ 60 min:

180 Kč/h formou kurzovného

200 Kč/ jednotlivá lekce

Skupinové lekce (kroužky) DĚTI:

150 Kč/h formou kurzovného

180 Kč/ jednotlivá lekce

Cvičení pro nejmenší s herničkou (45 min. organizovaný program, 75 min možnost využití velké tělocvičny a dětského koutku)

240 Kč/120 minut formou kurzovného

280 Kč/jednotlivá lekce

Individuální a soukromé lekce zdravotního cvičení, pod vedením Lenky Adamičkové:

dospělí cca 60 min - 850 Kč, 2 - 3 osoby cca 60 min - 1 000 Kč, děti cca 45 min - 450 Kč

 

PODROBNĚJŠÍ POPIS KURZŮ:

 

Pohádkové tanečkytanecky-pohadkove.jpg

Díky dívčímu kolektivu máme prostor hrát si na princezny. Zpravidla chodí holčičky na lekce oblečené jako na princeznovský bál a v tomto duchu se nese celý kurz. Nesmí chybět melodie z pohádky Ledové království nebo Na vlásku. Rády tančíme také na písně z českých pohádek. Hravou formou se učíme koordinaci a rytmiku.

lektorka Lucie Poláková, přímý kontakt 737 507 526, sinka@seznam.cz

Pohybové hry pro zdravá záda

Na kroužku se hravou formou věnujeme zdravotnímu cvičení, protažení s prvky dětské jógy, cvičení chodidel, ale také kondičnímu tréninku. Děti se mohou těšit na kruhový trénink, opičí dráhy a různé hry. Kroužek je vhodný pro všechny děti a obzvláště pak pro malé sportovce, kteří potřebují kompenzovat jednostrannou zátěž a nebo pro děti s vadným držením těla, plochými nohami a podobně.

lektorka čtvrteční lekce Lenka Adamičková, přímý kontakt: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Míčové hry

Tento kroužek je určen všem dětem, kteří mají rádi míč a kolektivní hry. Na rozdíl od klasických tréninků fotbalu, házené, basketbalu a dalších míčových her na tomto kroužku není důležitý výkon a výsledky, ale na prvním místě je radost z pohybu a všestrannost. Kromě toho, že si děti vyzkouší různé míčové hry je součástí vždy cca 15 minut zdravotního cvičení (samozřejmě hravou formou).

lektorka Lenka Adamičková, přímý kontakt: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Cvičení pro nejmenší s herničkou

V malém kolektivu (max. 6 dětí v kurzu) se snažíme hravou formou zdokonalovat pohybové dovednosti ve věkové kategorii cca 1,5 – 3 roky. Děti do aktivit nenutíme, ale motivujeme a povzbuzujeme formou říkanek, pohybových her a také využíváme velké množství cvičebních pomůcek (balanční kladiny, padák, prolézačky, míče a další). Součástí je vždy bosý chodníček, který podporuje zdravý vývoj nohy. Po skončení lekce (45 min) mají maminky a především děti možnost využít kavárnu s herničkou, ale také velkou tělocvičnu, kde jsou k dispozici různé pomůcky nebo i odrážedla.

lektorka Marie Kroupová, Evženie Kadlecová a Lenka Adamičková, rezervace u Lenky: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Posilování středu těla

Jak už z názvu vyplývá, tak na tomto kurzu budeme především posilovat. Cílem bude zpevnit střed těla (břicho, záda, hýždě…). Aby bylo posilování efektní, tak nebude chybět ani protažení svalů s tendencí ke zkrácení, které mohou v důsledku negativně ovlivnit držení těla a zapojení právě oblasti, kterou chceme posílit. Využíváme cvičebních pomůcek válce, gumičky, činky, míče a jiné.

Více informací o kurzu  zde

Lektorka Lenka Adamičková, přímý kontakt: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

fascie.jpg Fasciální protažení a posilování středu těla

Lekce je vhodná pro všechny, kteří chtějí probudit a rozpohybovat své fascie. Nevíte, co to vlastně fascie jsou? Jde o pojivovou tkáň, která „obaluje“ každý sval a když není dostatečně pružná, může negativně ovlivňovat (dostávat do napětí) svaly. Více informací o fasciích a proč s nimi pracujeme zdeNa lekci budeme uvolňovat napětí masážním válcem, masážními míčky a pak pomocí jednoduchých kombinací „roztančíme“ naše fascie. V druhé části lekce se věnujeme posilování.

Lektorka Lenka Adamičková, přímý kontakt: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Jóga zdravě s Veronikou

Jóga zdravě - lekce jógy vycházející z fyziologického nastavení každého jednotlivého člověka. Pomocí jógy se učíme správnému dechovému stereotypu a vnímání svého těla. Uvolňujeme stažené, posilujeme povolené, relaxujeme. To vše díky propojení jógy a zdravého cvičení. Na začátku lekcí používáme míčky, overbally, válce i jiné pomůcky k uvolnění nebo aktivaci jednotlivých částí našeho těla, abychom mohli následně lépe splynout s jógovými ásanami.

Lektorka Veronika Nezbedová, přímý kontakt: 605 747 136, nezbedova.joga@gmail.com

 

Fyziofitness

Lekce jsou pod vedením fyzioterapeutky Marcely Kaprové. Její lekce jsou protkané zdravým pohybem, který pohledí všechna bolavá záda, ale zároveň nechybí dynamika tak, aby cvičení také budovalo kondici. Při lekcích jsou využívány cvičební pomůcky - odporové gumy, míče, balanční čočky a další. 

Lektorka Marcela Kaprová, rezervace u Lenky Adamičkové: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz

Kruhový trénink a kondiční cvičení

Většina lekcí pro dospělé se na Dařboži nese v klidnějším tempu a proto jsme do rozvrhu zařadili i lekci kruhové a kondičního tréninku, aby si přišli na své i ti, co se mají chuť více zapotit. Na těchto lekcích se hodně využívají balanční pomůcky, míče, válce, stepy, ale také pracujeme s vahou vlastního těla.

Lektorka Renata Novotná, rezervace u Lenky Adamičkové: 727 957 495, dolezalovalenka@centrum.cz


 

Kromě pravidelných lekcí je vypsáno několik jednorázových prodloužených lekcí nebo workshopy